петак, 29. април 2011.

Dačić: Nije bilo prisluškivanja

26. 04. 2011. 13:29h | Vestionline
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacic negirao je danas navode pojedinih medija da je komandant žandarmerije Bratislav Dikic prisluškivao najbliže saradnike.

"Do sada, koliko je meni ni poznato, nije u policiji i unutar MUP, utvrden ni jedan slucaj vezan za meru tajnog nadzora ili prisluškivanja", rekao je Dacic novinarima u Jagodini.

Sve ce biti ispitano: Ivica Dacic

"Sve što se pojavi kao problem bice ispitano", kazao je Dacic dodavši da je "u policiji, odnosno MUP-u, jedno od suštinski strateških opredeljenja odgovornost za zakonito postupanje policije".

On je tokom razgovora sa gradanima Jagodine istakao i da je to osnov strategije dalje reforme MUP i policije.

Dacic je naveo da "zato posvecujemo veliku pažnu svim primedbama, predstavkama ili pritužbama na odredene postupke policije".

Prema njegovim recima, to se odnosi i na postupanja vezana za mere tajnog nadzora ili prisluškivanja o kojima ovih dana pišu mediji.

Beogradski "Blic", pozivajuci se na neimenovane izvora, objavio je da je Dikic tajno prisluškivao najbliže saradnike a da je Uprava kriminalisticke policije to otkrila kontrolišuci rad pojedinih pripadnika Žandarmerije a da je potom pratila komandanta Žandarmerije.

Taj dnevnik je u praznicnom broju naveo i da je Dikicevo obezbedenje otkrilo da im je komandant pracen, a što je sve, po saznanjima tog dnevnika, dovelo do sukoba unutar policije.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Нема коментара:

Постави коментар