субота, 30. април 2011.

Psi lutalice terorišu Kulu

25. 04. 2011. 14:55h | Vecernje novosti
Za samo nedelju dana u Kuli je troje dece uzrasta od šest do devet godina zadobilo lakše i teške telesne povrede od ujeda pasa lutalica. Nakon stravicnog napada od pre nedelju dana, kada je šestogodišnjoj devojcici pas lutalica u dvorištu porodicne kuce prakticno odgrizao uvo, poslednja dva slucaja dogodila su se proteklog petka u poslepodnevnim satima, i to u samom centru grada.

Psi lutalice sve cešce napadaju stanovnike Kule

Dvojica decaka u razmaku od samo nekoliko sati našla su se na meti pasa, a povrede koje je zadobio P. V. u Službi hitne pomoci okarakterisane su kao teške telesne povrede.

Dr Žarko Ševin, iz službe Hitne pomoci, kaže da su izujedani decaci dovedeni u Hitnu pomoc u razmaku od samo nekoliko sati, dok je prvi decak imao lakše telesne povrede P. K. je primljen sa ozbiljnim povredama po rukama, dlanovima, vratu i glavi. Na srecu, ujedi u predelu vrata i glave nisu oštetili krvne sudove, inace bi posledice bile daleko ozbiljnije - kaže dr Ševin.

Prema njegovim recima, majka decaka P. D, koja je gluvonema, u prvom trenutku uopšte nije shvatila šta se dogodilo. Ona je dala pisanu saglasnost doktoru Ševinu da citav slucaj iznese u javnost, da bi, kako je navela, problem pasa lutalica u Kuli najzad poceo da se rešava.

- Žena je bila u potpunom šoku, kao i decak. Nakon obrade, transportovan je u Opštu bolnicu Vrbas na dalje lecenje - kažu u Hitnoj službi kulskog doma zdravlja, dodajuci da u poslednjih nekoliko godina napušteni psi svakodnevo u centru grada i u obližnjem parku opkoljavaju prolaznike ili jure za biciklistima.

Zaprepašceni i ogorceni, Kuljani kažu da pasa lutalica ima u svim delovima grada i da je medu njima sve više rasnih pasa, koji su skupo placeni. Veterinarska stanica u Kuli, ciji radnici mesecima ne dobijaju plate, prakticno više i ne radi.

Psi zaklali 500 fazana Psi zaklali 500 fazana

Copor pasa lutalica zaklao je juce rano ujutru preko 500 fazana u kragujevackoj fazaneriji u naselju...


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Нема коментара:

Постави коментар