субота, 30. април 2011.

Izgorelo šest romskih baraka kraj "Belvila"

24. 04. 2011. 00:47h | Blic| foto: novosti.rs
Šest baraka u neformalnom romskom naselju "Belvil", u blizini hotela "Holidej in" u Novom Beogradu, izgorelo je u požaru koji je izbio oko 19.30 sati, a u požaru niko nije povreden.

Arhiva: Romsko naselje kraj Belvila

Pripadnici Vatrogasno-spasilacke brigade Beograd primili su poziv u 19.38 sati, za šest minuta stigli na lice mesta i lokalizovali požar. Ekipa od 21 vatrogasca, koja je na teren stigla sa pet vatrogasnih vozila, sprecila je da se vatra proširi. Uzrok požara utvrdice istraga.


Šest baraka u nehigijenskom naselju "Belvil" izgorelo je u požaru i 11. aprila, a još jedna u požaru koji je izbio 16. aprila ove godine. Tom prilikom je bez krova nad glavom ostalo pet porodica.


Regionalni centar za manjine zatražio je tada detaljnu i neodložnu istragu o uzrocima požara, i apelovao je na gradske vlasti da ljudima koji su ostali bez svojih domova obezbede privremeni smeštaj.


Takode, oni su podsetili da je maja 2009. u istom naselju došlo do požara u kome je izgorelo osam baraka i da su se stanovnici tih baraka bezuspešno obracali nadležnom Centru za socijalni rad i Gradskom sekretarijatu za socijalnu zaštitu, koji im nisu pomogli u obezbedivanju smeštaja.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Нема коментара:

Постави коментар