уторак, 10. мај 2011.

Novo suđenje Marku Miloševiću

U Osnovnom sudu u Požarevcu danas je otvoren glavni pretres u ponovljenom postupku protiv Marka Miloševica i petorice njegovih prijatelja koje clan požarevackog Otpora Nebojša Sokolovic tuži za nanošenje teških telesnih povreda pre 11 godina u centru Požarevca.

Svi okrivljeni, osim Zorana Ivanovica zvanog Roleks koji se brani cutanjem, danas su se izjasnili da nisu krivi. Marku Miloševicu sudi se u odsustvu.

Vece sudije Gordana Vidojkovic danas je odbilo predlog Sokolovicevog advokata Dušana Cvejica da se od Opštinskog javnog tužilaštva zatraži izjašnjenje o preuzimanju gonjenja s obzirom na do sada izvedene dokaze koji, kako je rekao, nedvosmisleno ukazuju na izvršenje krivicnog dela.

Vece je prihvatilo predlog da se izvrši novo veštacenje povreda koje je Sokolovic zadobio 2. maja 2000. godine, kako bi se tacno utvrdila njihova težina i nacin na koji su nanete.

Ovaj predmet je vracen na ponovni postupak rešenjem Apelacionog suda koji je poništio raniju odluku Osnovnog suda u Požarevcu da postupak obustavlja zbog zastarelosti krivicnog dela.

U ponovljenom postupku za postupajuceg sudiju ponovo je odredena Gordana Vidojkovic koja ga je vodila poslednjih 10 godina.

Trojica clanova Otpora, Nebojša Sokolovic, Radojko Lukovic i Momcilo Veljkovic fizicki su napadnuti u centru Požarevca 2. maja 2000. godine. Lukovic i Sokolovic su tada zadobili povrede opasne po život. Radojko Lukovic je pre tri godine poginuo u saobracajnoj nesreci.

Uz Marka Miloševica, okrivljeni su njegovi saradnici Zoran Ivanovic Roleks, Bojan Tadic, Milan Bajic i braca Milan i Saša Lazic.

Naredno rocište zakazano je za 25.maj.

Нема коментара:

Постави коментар